long time no see

hej kära vänner... som om så många läser mina sällan skådade inlägg, men iaf =)
alltså det är över ett år sedan jag skrev här och så mkt har hänt sen dess, man fattar inte =)

för att knyta an till min senaste inlägg så har inte så mkt hänt, mina föräldrar bor var för sig och pratar inte med varandra, jobbigt vid födelsedagar och högtider... annars skönt att inte bo för nära.

men nyheter är ju att jag och magnus i april fick en liten Rasmus, som nu är dryga halvåret och man fattar inte att tiden gått så snabbt =)
gunga är kul =)

men det egentliga skälet att jag tog upp denna blogg igen var faktiskt för att berätta det som är mest nyast =) jag ska nämligen göra en magsäcksoperation, en sk gastric bypass, det är inte bestämt exakt när än men jag äter flytande kost nu, det kallas pre-operativ kost och det ska man äta/dricka i fyra veckor innan och tanken är att man ska gå ner 10% av sin vikt innan operation, hoppas det ska gå bra, är inne på min andra vecka nu och har hitintills gått ner fyra kilo, way to go, me!! =)
hoppas på fyra i veckan, det vore ju riktigt bra, då stannar vågen på 123 kg och så (lite) har jag mig veterligen aldrig vägt sen jag haft viktväktarhäften att skriva i i vuxen ålder...10% år 13 kilo och det är 126 kg så några extra vore ju inte fel...
man ska ju som sagt då endast dricka under denna tid, men jag har haft jättesvårt att hitta info om varför, men till slut så, här på nätet såklart! det är tydligen för att minska levern och minimera risker inflr operationen...jaja orsaker så bra som några, men jag känner att jag inte känner mej så tvungen att bara dricka som jag kanske borde, säg att jag äter ngt lite nästan varje dag, men inte mkt, men ngt att tugga på för det är ju det man vill åt...plus att man är hungrig ibland men mest att vill ha ngt att tugga på...just detta hoppas jag ju att ingen läser :S men men ärlighet varar längst...
men jag dricker mkt shaker och smoothiesar och soppor från alla möjliga fabrikat, Nutrilett, Allévo, Naturdiet och nyast i gruppen är Cambridge som jag fick av min mamma, så snällt va? med tanke på att de är svindyra =) tyvärr smakar det mjöl av de flesta! jag dricker dem, härdar ut men jag kan inte säga att shakerna är jättegoda... smoothiesarna däremot - nutriletts är riktigt goda, de smakar yogurt, naturdiets är oxå helt okej...
det jag har absolut svårast med är all vätska man ska ha i sig förutom...ca 2,5 liter (!!) det dricker jag ju inte på en vecka! jo kanske men def inte per dag...annars!  men jag har lite fun light i för att få smak, fast det inte finns med på listan av vad man ska dricka, men hellre lite saft och mkt vatten än inget vatten eller kasnke ett glas/dag...tycker jag iaf, och jag verkar ju gå ner i vikt iaf =)

jaja... det var första uppdateringen, får väl försöka mig på att skriva om allt nytt som händer som så mga innan mig, ang denna operation, nästa milstolpe blir 9 november, då ska vi till USÖ på besök, kasnke träffa narkosläkare och så kan man hoppas, ställa frågor, få exakt datum så vi kan söka ledighet för Magnus och så...det vore bra saker!

men nu ska jag nanna... men sov så gott "where ever you are"

RSS 2.0